Högre stipendier ur Sixten Gemzéus stiftelse samt Gålöstiftelsen

Anvisningar

Ansökan skall vara komplett ifylld och alla efterfrågade bilagor skall bifogas ansökan. Har du några frågor eller att det inte fungerar att lägga upp en ansökan kan du kontakt oss för att få hjälp.

Det rekommenderas STARKT att du har alla bilagor i digitalt format innan du börjar fylla i ansökan!

Stipendium kan endast sökas för forskning/studier från och med halvårskiftet 2023 och 1 år framåt. Vi beviljar inte stipendium i efterhand.

Om projektplanen/studiebeskrivningen är på annat språk, är det viktigt att den populärvetenskapliga sammanfattningen är på svenska. Detta gäller även när du ska beskriva vad din forskning/studier har för relevans till din studieplan/forskningsplan samt beskrivningen av hur din forskning/studier kommer komma Sverige till del.

TILL ANSÖKAN SKALL BIFOGAS FÖLJANDE BILAGOR
  1. Personbevis för studier (ej äldre an 3 månader). Beställs hos skatteverket.
  2. Bevittnade kopior av senast erhållna examensbevis och/eller avgångsbetyg.
  3. Forskningsprojekt samt sammanfattning av forskningsprojektet (för doktorander och de som bedriver postdoktoral forskning). För övriga en lättfattligstudieplan för vad ni avser att studera.
  4. Referenser som de sökande önskar åberopa (kan även insändas separat senast den 1:a februari

Filer som du bifogar till ansökan får inte vara större än 2 MB! Vill du bifoga större filer kan du lägga upp dom på eventuell egen hemsida/dropbox eller annat sätt och bifoga en länk under rubriken övrigt på sista sidan i ansökningsformuläret.

För att komma till ansökan loggar du in eller registrerar ett användarkonto om du inte har något.kan du gå vidare till ansökningsformuläret.

Inloggning


Har du inget konto? - Registrera ett användarkonto. Har du glömt ditt lösenord? - Återställ lösenordet!

Tips 1!

Har du inte alla bilagor i digitalt format kan du använda en digitalkamera för att fotografera dina bilagor och sen bifoga dem till ansökan som bilder. Men se till att dina fotografier är tydliga.

Tips 2!

Vill du t ex bifoga flera rekommendationer till ansökan får du sätta ihop dem till ett dokument, förslagsvis i pdf och bifoga den till ansökan.

Tips 3!

När du ska skriva flera rader i något av fälten tänk på att när du trycker på enter-knappen så hoppar du över till nästa sida. För att undvika detta kan du hålla ner ctrl-knappen samtidigt som du trycker på enter.